“Békét és polgári egyetértést” teremt az Orosz Gárda és a Moszkvai Patriarchátus együttműködése Kirill patriarcha szerint

Március 27-én Kirill (Gungyájev) patriarcha köszöntő levelet írt az Oroszországi Föderáció Nemzeti Gárdája Seregei Szövetségi Szolgálata (Orosz Gárda, a szovjet “belügyi hadsereg” utódszervezete – ford. megj.) igazgatójának, Viktor Zolotovnak a Nemzeti Gárda Seregek Napja alkalmából.

E harci alakulat tevékenységét, melynek egyik fő eleme a fegyvertelen állampolgárok tiltakozó akcióinak szétszórása, a moszkvai patriarcha “fontos és nem egyszerű szolgálatnak” nevezte, kiemelte a “személyi állomány professzionalizmusát” és kijelentette, hogy az Orosz Gárda “országunk társadalmi biztonságának és rendjének biztosításával kapcsolatos sokrétegű feladatokat” lát el.

Az Orosz Gárda és a Moszkvai Patriarchátus együttműködésében Kirill patriarcha az “ifjú nemzedék hazafias nevelésének” és a “béke és állampolgári egyetértés építésének” zálogát látja.

Kirill patriarcha Zolotovnak és beosztottjainak “szilárd egészséget, friss lelket, Isten segítségét és a Haza javáért végzett további munkákban sikereket” kívánt.

Forrás