Hilarion metropolita elítélte a kiskorúak bevonását a politikába

Hilarion (Alfejev) metropolita, a Moszkvai Patriarchátus Külső Egyházi Kapcsolatok Osztályának vezetője a gyermekek és fiatalkorúak politikai akciókba való bevonását a “polgári jogrend teljesen megengedhetetlen megsértésének” nevezte.

“Úgy gondolom, hogy a vétkeseket ezért felelősségre kell vonni” – mondta a főpap a Rosszia24 csatornán sugárzott “Egyház és világ” című műsorban január 30-án.

Hilarion elismerte, hogy az országban valóban sok társadalmi probléma van, az egyes állami struktúrákban nagyon magas a korrupció szintje. “De ez nem lehet ürügy arra, hogy a fiatalkorúakat az utcára hívják” – hangsúlyozta.

Hilarion metropolita emlékeztetett az Októberi Forradalmat megelőző időkre, amikor az Orosz Birodalomban “mindenféle propagandisták” jelentek meg, sokan közülük külföldről, “a jólétben és békében élő Svájcból”. “Tudjuk, hogy hová vezetett a forradalom” – mondta a metropolita.

A Moszkvai Patriarchátus képviselője arra hívta fel az orosz társadalmat, hogy ne ismételje meg az orosz történelem hibáit és a társadalmi problémákat együtt, össztársadalmilag oldja meg.

Forrás