Az ateizmushoz hasonlította a járványtagadást Kirill patriarcha

Az orosz egyházfő szerint a járványtagadás ugyanolyan halálosan veszélyes, mint az ateizmus.

Moszkva, 2021.01.06. TASZSZ. A koronavírusban való hit hiánya és a terjedése ellen hozott óvatossági intézkedések semmibe vétele ugyanolyan halálos, mint az Istenbe vetett hit hiánya, monda prédikációjában szerdán a moszkvai Megváltó Krisztus Székesegyházban tartott Szent Liturgián Kirill, Moszkva és egész Oroszország patriarchája.

“Tudom, hogy vannak emberek, akik semmiben sem hisznek: nem hisznek sem a betegségben, sem a veszélyben, semmibe veszik ezeket az egészségügyi előírásokat. De mi, hívő emberek, tudjuk, hogy nem csak ezek az ostoba emberek – nevezhetjük őket így – léteznek a világban, hanem számtalan olyan ember is létezik, akik nem hisznek Istenben. <…> Nagyon veszélyes, amikor az emberek nem hisznek Istenben, halálosan veszélyes. Ugyanúgy, ahogy ma veszélyes, ha az emberek nem hisznek a fertőzés terjedésében és nem védik magukat e fertőzéstől” – mondta.

Az egyszerű óvatlanság, hangsúlyozta a patriarcha, a pandémia idején járványgóc kialakukásának okává válhat. “Ezért arra hívlak mindannyiotokat, kedveseim, hogy viselkedjetek összhangban azokkal a követelményekkel, melyeket mindannyiunkkal szemben, az egész emberiséggel szemben, felállít a modern orvostudomány. Nem szabad semmibe venni ezeket a követelményeket és előírásokat” – tette hozzá.

Az Orosz Orthodox Egyház elöljárója arra hívta fel a hívőket, hogy a pandémia idején ne felejtkezzenek meg az óvatossági előírásokról a templombajárás során, és több időt töltsenek családjuk körében.

Forrás