A lakosság kevesebb mint 3%-a vett részt a szertartásokon

Oroszországban a Belügyminisztérium minden évben közzéteszi a húsvéti szertartások során a templomok biztonságát biztosító rendőrök által összeszámolt hívők számát.

“2019. április 27-ről 28-ra virradóan több mint 4,3 millió ember vett részt a Húsvét megünneplésében az ország 7,4 ezer településén szerte Oroszországban. Az orthodox templomokban és monostorokban kb. 12 ezer ünnepélyes istentiszteletet, liturgiát és körmenetet tartottak Krisztus feltámadásának fényes ünnepe alkalmából” – közölte Irina Volk, a Belügyminisztérium képviselője.

Az országban 52,3 ezer belügyi alkalmazott felügyelte a rendet az orthodox egyházi szertartások során. A templomok őrzésében részt vettek az Orosz Gárda egységei, valamint magán biztonsági szervezetek munkatrasai, népi druzsinák és társadalmi formációk emberei is.

A hagyományos felfogás szerint nem tekinthető orthodox kereszténynek az az ember, amelyik nem vesz részt a kereszténység két legnagyobb ünnepe, a Húsvét és a Karácsony alkalmából tartott templomi istentiszteleteken.

Forrás