II. Abdullah jordán király finanszírozza az Úr Sírja kápolna felújítását

AbdullahA híradások szerint az Úr Sírja kápolna felújításakor számítani lehet II. Abdullah jordán uralkodó személyes pénzbeli támogatására.

Az ammani királyi udvar április 10-én tájékoztatta Őboldogsága III. Theophilosz jeruzsálemi patriarchát, hogy az uralkodó “nemes cselekedetet” kíván véghezvinni, és magára vállalja a Feltámadás Bazilikában található Szent Sír kápolna (az Úr Jézus Krisztus sírja fölé emelt “Kuvuklia”) felújítását.

III. Theophilosz patriarcha nagyra értékelte a király bőkezűségét, emlékeztetve, hogy a jordán uralkodó “Jeruzsálem és a palesztin területek keresztény és muszlim szent helyeinek hű védelmezője”. A Jeruzsálemi Egyház elöljárója megköszönte II. Abdullahnak, hogy fontos szerepet játszik a szentföldi keresztény jelenlét megmaradásában és “a szeretet és a testvériség magjának elszórásában a muszlimok és a keresztények között”.

“Éppen olyan időben aratjuk le ezen erőfeszítések gyümölcsét, amikor a fanatikusok által szított háborúk eredményeként egész országokat borított el a tűz és öntött el a vér” – jegyezte meg a patriarcha.