Az egyetemes patriarcha szentföldi látogatása (Frissítve)

ap_slider_medallions_550px

Őszentsége I. Bartholomeosz egyetemes patriarcha május 23-án megkezdte többnapos szentföldi zarándoklatát, amely során május 25-én és 26-án találkozik Jeruzsálemben Ferenc római pápával. Az egyetemes patriarchát a tel aviv-i repülőtéren III. Theophilosz jerzsálemi patriarcha fogadta, majd felkeresték a Feltámadás Templomot (Szent Sír Bazilika), ahol a főpapok és kíséretük Hálaadó Istentiszteletet tartottak.

(A patriarcha bevonulása a Feltámadás Templomba)

* * *

(Május 24. – Bartholomeosz patriarcha a betlehemi bazilikában)

* * *

Május 25-én I. Bartholomeosz egyetemes patriarcha, valamint III. Theophilosz jeruzsálemi patriarcha és a Jeruzsálemi Egyház Szent Szinódusának tagjai Szent Liturgiát tartottak a keresztény világ legfőbb szentélyében, a jeruzsálemi Feltámadás (Szent Sír) Bazilikában.

* * *

Május 25-én délután a szentföldi látogatása során Jeruzsálembe érkező Ferenc római pápa a Feltámadás Bazilikában találkozott Bartholomeosz patriarchával. A római katolikus egyházfőt és a konstantinápolyi patriarchát III. Theophilosz jeruzsálemi patriarcha köszöntötte. A mostani találkozót VI. Pál pápa és Athenagorasz egyetemes patriarcha találkozásának 50. évfordulójára időzítették.