Rendelkezés az adó 1%-ról

Támogassa adójával a budapesti Radonyezsi Szent Szergij orosz orthodox templom fenntartását.

Tisztelt híveink!

Köszönjük mindenkinek, akik 2012-ben az állami személyi jövedelemadójuk 1%-ról templomunk fenntartására rendelkeztek.

 blank%20ado[1]

Emlékeztetünk arra, hogy a jövedelemadóval való rendelkezés kedvező formája a segítségnek. Templomunk kizárólag a hívek adományaiból tartja fenn magát. Nyilvánvaló, hogy most, amikor a magyarországi nehéz gazdasági helyzet miatt híveink többségének helyzete jelentősen romlott, az adó 1%-ról való rendelkezés rendkívül fontossá válik.

Az orthodox keresztények számára nagy jelentősége van a templomnak, hiszen az orthodox ember életének egyetlen olyan oldala sincs, amely ne állna kapcsolatban Krisztus Egyházának kegyelmi közösségével. Ezért az Egyház belső történései iránti figyelem arra kell késztessen minket, hogy elgondolkodjunk az Egyház – Krisztus Teste földi útján. Gondoljuk végig, hogyan viszonyulunk azon templom iránt, ahol imádkozunk, ahol gyónunk, ahol részesülünk Isten Országának fentről való közösségében. Mindezek hatnak a lelkünkre és nem hagynak bennünket közömbösségben templomunk szükségletei iránt.

Kádár Iván protoijerej

Magyarországon lehetőség van arra is, hogy az állampolgárok személyi jövedelemadójuk másik 1%-t a különféle hitfelekezetek és egyházak javára ajánlják fel. Magyarországon az alábbi helyi orthodox egyházszervezetek javára rendelkezhetnek:

– KONSTANTINÁPOLYI EGYETEMES PATRIARCHÁTUS MAGYARORSZÁGI ORTODOX EXARCHÁTUS – 0224

– BUDAI SZERB ORTODOX EGYHÁZMEGYE – 0420

– MAGYARORSZÁGI BOLGÁR ORTODOX EGYHÁZ – 0372

– MAGYARORSZÁGI ROMÁN ORTODOX EGYHÁZ – 0293

– OROSZ ORTODOX EGYHÁZ MAGYARORSZÁGI EGYHÁZMEGYÉJE /MOSZKVAI PATRIARCHÁTUS/ – 0365