Pavel metropolita magyarországi látogatása

IMG_2075[1]A Moszkvai Patriarchátus Magyar Egyházmegyéje új orosz és magyar változattal rendelkező híroldala beszámol Pável rjazanyi és mihajlovszki metropolita, volt bécsi és budapesti érsek, magyarországi látogatásáról és szolgálatáról a Moszkvai Patriarchátus budapesti Nagyboldogasszony székesegyházában.

Pável metropolita december 15-16-án tartózkodott Magyarországon a Moszkvai Patriarchátus Magyar Orthodox Egyházmegyéje kormányzó főpapja, Márk jegorjevszki érsek meghívására. A Magyar Egyházmegye holnapja szerint sok magyarországi “pap és hívő emlékszik meleg szívvel arra az időre, amikor Pável vladika egyházmegyénk kormányzó főpapja volt”

Az új egyházmegyei híroldal beszámolója szerint a vasárnap a budapesti Nagyboldogasszony székesegyházban tartott Liturgián részt vettek a Magyar Egyházmegye hívei és papjai. A szertartás után Pável metropolita a székesegyháznak ajándékozta a Rjazany-földön megdicsőült szentek ikonját, valamint minden jelenlévő hívőt megajándékozott Rjazanyi Szent Vazul ikonjával.

Forrás