Antonij metropolita az utolsó időkről

Az utolsó időkről évszázadokról évszázadokra beszéltek, és voltak olyan idők – amik talán rettenetesebbek is voltak a mostaniaknál – amikor egész néptömegek pusztultak el a fertőző betegségek, tömeggyilkosságok miatt. Egy valamire azonban emlékeznünk kell: Krisztus az Evangéliumban azt mondta, hogy senki nem tudja, mikor jön el a vég.

Mindig késznek kell lennünk, de nem szabad rettegve várnunk, hogy most-most bekövetkezik, hanem a teljes életre kell törekednünk.

Nem tudjuk, hogy mikor jönnek el az utolsó idők, milyen körülmények között, de tudjuk, hogy az olyan emberek lesznek akkor, akik képesek lesznek fogadni azt, akik képesek lesznek szemtől szembe fordulni az Antikrisztussal és nem fogják feladni.

Nem tudjuk, hogy mikor következik ez be.

A mi keresztény szerepünk abból áll, hogy felnőjünk ahhoz a mértékhez, hogy ha eljönnek az utolsó idők, a hit, a szeretet, Isten és az emberiség támaszai lehessünk. Nem tudom jobban megmagyarázni, de úgy vélem, hogy nincs értelme félni. Az emberek nemzedékről nemzedékre várták a véget, és az nem következett be. Most is a világ különböző pontjain rettenetes dolgok történnek, de ez még nem a vég.

Hiszem, hogy ez még nem a vég.

pravmir.ru/ masarchive.org